2014 yılında ön hazırlık çalışmalarına başlandığı söylenen GTA 6, büyük bir harita ile oyuncuların karşısına çıkacak. Haritanın her ne kadar orta boy olacağı çok kapsamlı olmayacağı duyulduysa da Chris Liberty bunun aksini iddia ediyor.
Liberty, kaynaklarının kendisine geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Grand Theft Auto 6’nın orta boy bir haritaya sahip olacağını belirten raporların yanlış olduğunu ve Rockstar’ın yeni nesil GTA 6 oyunu için devasa bir harita planladığını söyledi.
İlk etapta planlanan harita orta büyüklükte ve sonrasında gelecek olan güncellemelerle genişletileceği belirtiliyor.
Rockstar Games Başkanı Leslie Benzies ise bir açıklamasında şöyle demişti “Yapmak istediğimiz 45 yıllık fikir değerimiz birikimimiz var. GTA 6’nın ne olacağını bilmiyoruz ama bazı fikirlerimiz var” Pekte anlaşılır olmayan bir açıklama =)
Belirtilen açıklamalar, oyun sektöründe daha önce ortaya bir çok iddia atan ve çoğunun zaman içerisinde doğrulandığı görülen kaynaklardan geliyor. İlerleyen süreçlerde bunu birlikte göreceğiz.
GTA 6 çıkış tarihi ise 2021-2022 yılı olarak tahmin ediliyor.