DUYURULAR!
  • Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
  • Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.

Yağ Yakmayı Kesen Motor Yağı - Gerçek Mi? Motor Yağ Yakma Sorunu

Moderatör: aknctn

Bu konuyu öne çıkaranlar: Google [Bot]
Bu konu 1 kez öne çıkarıldı ⬆️ Öne Çıkar
Kullanıcı avatarı
Makaleler: 0
Cevaplar: 0
Has thanked: 1 time

motoblade, 09 Oca 2025 23:04

Snc oil onarıcı motor yağını yağ yakan 1.33 motor Toyota Auris’de denedik. Araç benzinli ve 180.000 km’de. Snc oil onarıcı yağını Youtuber otomobilin Mesut abisi de denedi ve test ettiği araçta piston ölçümleride yaparak fayda sağladığını söyledi. Fakat kendisi bunu araçla ortalama 300 km yaparak denedi. Bizim denediğimiz yağ yakan 1.33 Toyota 2000 km’de ortalama 1 litre, trafikte ve yüksek devirli agresif kullanımda 1 litrenin de üzerinde yağ yakıyor.

Snc Oil Onarıcı Yağ 10w 40.JPG

Resimdeki 10w 40 onarıcı 200.000 km bakım yağını alıp denedik. Bu yağ 1.33 motor için fazla. Buna rağmen 1100 km yol yapınca yarım litrenin üzerinde yağ yaktı. Hiç bir işe yaramadı.

Motorun durumunun çok kötü olduğunu düşünmüyorum sadece sabah ilk çalıştırmada duman atıyor onun dışında duman atma yok. Motor performansı da o km de bi araca göre iyi sesli çalışma vs yok.

Denemeyi düşünen varsa bilgisi olsun. Bildiğiniz yöntemler varsa tecrübelerinizi sizde paylaşın.

Etiketler:
Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Has thanked: 6 time
Been thanked: 4 time

aydnongr, 09 Oca 2025 23:32

Mobil 1 10w60 deneyin.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

SalihBilir, 10 Oca 2025 12:42

Dynamic Kote 100 motor yağ katkısını denediniz mi?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı

motoblade, 16 Şub 2025 19:40

aydnongr yazdı:
09 Oca 2025 23:32
Mobil 1 10w60 deneyin.

Mobil 1 10w60 ben de merak ediyordum Snc Oil'den sonra denedik onda da sonuç değişmedi yine aynı kmlerde yağ eksiltmeye devam etti.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 3
Has thanked: 187 time
Been thanked: 283 time

aknctn, 20 Şub 2025 10:38

Ben de bunu anlamıyorum sübap contaları kaçırıyorsa yukarıdan akıyorsa bu yağ ne yapabilir? Segman aşındıysa yerinden çıktıysa ne yapacak moleküller motora segman mı atacak?

Velev ki yağ yanmıyor alev almıyor diyelim... Yanma odasına dolan yağ nereye gidecek? Benzin yanarken onu boğmayacak mı? Performans düşmeyecek mi?

Snc oil onarıcı yağ diye bas bas reklam yapılıyor millet memnun kaldığını yazmış çoğunlukla kesinlikle doğru olduğunu düşünmüyorum.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

“Benzinli Araç Teknik Bilgi, Danışma, Arıza ve Yaşanan Sorunlar” sayfasına dön