DUYURULAR!

Telegram Kanalı Açıldı! @teknofenomen
Bağlantıya tıklayarak katılabilir güncel paylaşım ve mesajları takip edebilirsiniz. TELEGRAM'DA BİZE KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

• Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
  • Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.

Gamescom 2025

Konu Dışı, Sohbet Tartışma

Moderatör: aknctn Doğrulandı

Kullanıcı avatarı
omrkcmn Doğrulandı
Makaleler: 0
Reactions:
Cevaplar: 1
Has thanked: 208 time
Been thanked: 154 time

Gamescom 2025

#1 Okunmamış mesaj gönderen omrkcmn Doğrulandı »

Bu konuyu öne çıkaranlar: aknctn Doğrulandı
Bu konu 1 kez öne çıkarıldı ⬆️ Öne Çıkar
Resim

E3, Gamescom. İki büyük fuar. E3 öldü. E3 zamanı canlı yayınları heyecanla bekler duyuruları takip ederdik. Her güzel şeyin sonu olduğu gibi bu fuarında sonu geldi. Elimizde sadece Gamescom kaldı.

Gamescom 2025, 20–24 Ağustos tarihleri arasında Almanya’nın Köln kentinde düzenleniyor. 19 Ağustos’ta Geoff Keighley’nin sunduğu Opening Night Live ile açılış yapılacak. Bu yıl 1.500’den fazla katılımcı firma, 72 ülke ve rekor büyüklükte bir sergi alanı yer alıyor.

Katılımcı Firmalar
Nintendo, Xbox, Bethesda, EA, Konami, Disney+, Electronic Arts, Lego, Netflix, Paramount, Sega, Tencent, Pearl Abyss, CI Games, Kalypso, Marvelous Europe, Wargaming, Ubisoft, Pokémon Company, Super Crowd, Roblox, Samsung, Level Infinite gibi büyük isimler katılıyor.

Sony / PlayStation, bu yıl da etkinliğe katılmayacağını açıkladı. Sony eski sony değil artık. Ölmek üzere.

Öne Çıkan Yayınlar ve Saatler (Türkiye Saatiyle)
EtkinlikTarihTürkiye Saati (EEST, UTC+3)İçerik / Program İçeriği
**Opening Night Live**19 Ağustos22:00Geoff Keighley sunumuyla; Call of Duty: Black Ops 7, WoW: Midnight gibi büyük duyurular.
**Xbox Yayın 1**20 Ağustos18:00ROG Xbox Ally tanıtımı, Hollow Knight: Silksong ve Xbox’a özel 20 oyun]oyun[/url]]oyun[/url]]oyun[/url]]oyun[/url]]oyun[/url] demosu, “The Outer Worlds 2” tanıtımı.
**Future Games Show**20 Ağustos20:00David Hayter ve Maggie Robertson sunumuyla; 50+ oyun tanıtımı, dünya prömiyerleri, dev röportajlar.
**Xbox Yayın 2**21 Ağustos18:00Ninja Gaiden 4, The Outer Worlds 2 ve Overwatch 2 gibi Xbox iş ortaklarından içerikler.
**Awesome Indies Showcase**21 Ağustos18:00 (Tahminen)Indie geliştiricilerden ilk gösterimler, fragmanlar ve sürprizler.
**Bethesda Broadcast**22–24 AğustosGün boyu (belirsiz saat)Geliştirici röportajları, oyun demosu ve etkinlik yerindeki canlı içerikler.
**FGS Best of Gamescom**24 Ağustos20:00Haftanın öne çıkanları, özel içerikler, geliştirici turları gibi “haftanın en iyileri” klasiği.

Neler Duyurulacak ve Tanıtılacak?

Nintendo: Metroid Prime 4: Beyond ve Pokémon Legends Z-A için Switch / Switch 2 üzerinde yeni demolar.

Xbox: Hollow Knight: Silksong demosu ROG Xbox Ally X üzerinden deneyimlenebilecek. Ayrıca 20 yeni oyun demosu ve Outer Worlds 2 sahne alacak.

Midnight, Call of Duty: Black Ops 7 başta olmak üzere Opening Night Live’da büyük duyurular.

İndie dünyası Future Games Show ve Awesome Indies’de ön planda; oyun baslangıçları, framanlar ve röportajlarla dolu.

Bethesda standında özel etkinlikler, röportajlar ve sahne arkası içerikleri.

Donanım: ROG Xbox Ally ve Ally X
Xbox ve ASUS iş birliğiyle geliştirilen ROG Xbox Ally ve daha güçlü modeli Ally X, Gamescom’da ön siparişe açılıyor.

Ally: Ryzen Z2 A işlemci, 16 GB RAM, 512 GB SSD.

Ally X: Ryzen AI Z2 Extreme, 24 GB RAM, 1 TB SSD, 80 Wh pil, gelişmiş bağlantı seçenekleri.
Her iki cihaz da Windows 11 tabanlı, Xbox’a özel arayüz ve Game Pass desteği sunuyor. Çıkış tarihi tatil sezonu olarak planlanıyor. %99
ROG Xbox Ally modeli 599 euro, Xbox Ally X modeli ise 899 euro fiyat etiketiyle 20 Ağustos 2025 tarihinde ön siparişe açılacak diye belirtilmiş.

Bonus
Black State. Kadir Demirden gibi bir adamın ekibinin bu eserini merakla bekliyorum.

Etiketler:
Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
aknctn Doğrulandı
Reactions:
Cevaplar: 3
Has thanked: 199 time
Been thanked: 289 time

Re: Gamescom 2025

#2 Okunmamış mesaj gönderen aknctn Doğrulandı »

Katılan firmalar çok ilginç. Kayda değer bir katılım göremiyorum. Sektörün uçması gereken bir dönemde bu düşüşü de anlamıyorum.

Sony zirvedeyken deli paralar kazanırken ne oldu da bıçak gibi kesildi?

Hikaye odaklı oyun sevdiğim için Sony beni hayal kırıklığına uğrattı ve gerisi de pek tatmin edici değil.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
omrkcmn Doğrulandı
Reactions:

#3 Okunmamış mesaj gönderen omrkcmn Doğrulandı »

aknctn yazdı: 12 Ağu 2025 15:36 Katılan firmalar çok ilginç. Kayda değer bir katılım göremiyorum. Sektörün uçması gereken bir dönemde bu düşüşü de anlamıyorum.

Sony zirvedeyken deli paralar kazanırken ne oldu da bıçak gibi kesildi?

Hikaye odaklı oyun]oyun[/url] sevdiğim için Sony beni hayal kırıklığına uğrattı ve gerisi de pek tatmin edici değil.
SIE başındaki zat sıkıntılı sorunlu bir eleman. Servis oyunlarıyla kafayı bozmuş plaza yalakası herifin teki. Concord faciası bunu ispatlıyor..kağıt üstünde servis oyunları büyük para getiriyor ama reel sektörde durum başka. Adamlar o kadar rezil durumdaki sürekli The Last of Us Part 2 içeriği sunuyor şaka gibi. PlayStation benim için bitti. Zaten son açıklamalar artık konsol değil platform odaklı olacaklarını gösteriyor. Xbox Game Studio gibi.

Eskisi gibi değil evet bu fuar. Zaten bizim Gist gibi bir yapıya bürünüyor yavaş yavaş. Yani tamamen aon kullanıcı odaklı.

Ben sadece Black State ve Rog Xbox için takip edeceğim. Metroid Prime 4 meral ediyorum birde.

Rog xbox tercihlerimi gözden geçirmeme sebep olacak. İyi fiyatla gelirse alâ. Gelmezse steam deck min 4 sene sonra Switch 2 yapacak gibiyim.

[ Gönderilen platform Android ]

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
omrkcmn Doğrulandı
Reactions:

#4 Okunmamış mesaj gönderen omrkcmn Doğrulandı »

Haaa resident evil requiem ve pragmata'da olacak. Keşke Türkçe olsalardı tadından yenmezdi. Steam konularını bile takmıyor adamlar. Tam bir kot kafa japon şirketi

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
aknctn Doğrulandı
Reactions:

#5 Okunmamış mesaj gönderen aknctn Doğrulandı »

omrkcmn, Rog xbox alırsan pişman olabilirsin ama bunlardan sebep değil o kadar para verdiğin için. Uygun bir şey al 2 kere tecrübe edindim. İleri seviye oyunları beklediğin oyunları beklediğin oyunları zaten onda oynamayacaksın. diğer her türlü oyun hepsinde sorunsuz çalışır. Açıkçası alırsan anlayacaksın en iyi yazılım desteği hangisindeyse onu al. Mesela MSI Claw kullanıyorum Msi uygulaması kontrolcü desteğinde büyük oranda aracılık yapıyor. Kontrolcü desteği sıkıntılı olan oyun çok. Gibi gibi...

The Last of Us Part 2 ve 1 dışında başka hiç bir şeye bakmıyorum ilgilenmiyorum o tadı kaçırmak istemiyorum soğumak istemiyorum. Sony'de bir sıkıntı var ama anlamadım şaka gibi skin giydirip dual sense satıp duruyor herifler. Sanki patronu bi hatun buldu her şeyi savsakladı ona para yediriyor gibi :) :) :)

Evet Türkçe olsalardı güzel olurdu ama artık umudu kestiğim için yamalarla devam ediyorum. Yapay zeka sayesinde yama çalışmaları da bayağı hızlandı.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
aknctn Doğrulandı
Reactions:

#6 Okunmamış mesaj gönderen aknctn Doğrulandı »

omrkcmn, bu arada Telegram'a gelmedin :)

@teknofenomen
https://t.me/+YzigjVLaUO0wZjhk
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
omrkcmn Doğrulandı
Reactions:

#7 Okunmamış mesaj gönderen omrkcmn Doğrulandı »

aknctn yazdı: 13 Ağu 2025 08:58 omrkcmn, Rog xbox alırsan pişman olabilirsin ama bunlardan sebep değil o kadar para verdiğin için. Uygun bir şey al 2 kere tecrübe edindim. İleri seviye oyunları beklediğin oyunları beklediğin oyunları zaten onda oynamayacaksın. diğer her türlü oyun]oyun[/url]]oyun[/url] hepsinde sorunsuz çalışır. Açıkçası alırsan anlayacaksın en iyi yazılım desteği hangisindeyse onu al. Mesela MSI Claw kullanıyorum Msi uygulaması kontrolcü desteğinde büyük oranda aracılık yapıyor. Kontrolcü desteği sıkıntılı olan oyun çok. Gibi gibi...

The Last of Us Part 2 ve 1 dışında başka hiç bir şeye bakmıyorum ilgilenmiyorum o tadı kaçırmak istemiyorum soğumak istemiyorum. Sony'de bir sıkıntı var ama anlamadım şaka gibi skin giydirip dual sense satıp duruyor herifler. Sanki patronu bi hatun buldu her şeyi savsakladı ona para yediriyor gibi :) :) :)

Evet Türkçe olsalardı güzel olurdu ama artık umudu kestiğim için yamalarla devam ediyorum. Yapay zeka sayesinde yama çalışmaları da bayağı hızlandı.
Şuan ps5 ve switch var bende. switch exc oyunlar ve bazı indie oyunlar için benim için mükemmel alet. Yazları zaten 2-3 ay yazlıktayım on numara sarıyor. Sorun şu çoğu oyunu almak istiyorum mağaza uygun fakat destek olmuyorum. Yani adamlar Türkçe oyun yapmış ben eshop'tan alınca bu yapımcıya yansımayor.

Switch ile handled pc takası ps5 ile de iyi bir pc veya series x takası düşünüyorum. Elde indie oyunlar gidiyor. Veya switch exc ler mesela. Elde oynadım müthiş zevkliydi. Türkçe yama daha mühim benim için. Eğlenmek için c2 seviye İngilizceyi ne sebeple öğreneyim ahmak mıyım? Her neyse.

Ps5 benim için öldü. Mağaza fiyatları aşırı derecede absürt. Xbox'ta 700 lira olan oyun Psn'de 1799 lira.. bu artık hiçbir şeyle açıklanamayan bir durum.

Veya yazlık için bir monitör ve oyun alanı ayarlarsam güçlü bir pc veya series x işimi görecektir. Ps5 te bu sene şaka gibi sadece gt7 oynadım. Şaka gibi. Expedition 33 var gamepass te beleş, yakında Türkçe gelecek. Almak istesemde aşırı ucuz (700 lira civarı)

Yani ben oyun oynamak istiyorum. Türkçe oynamak istiyorum özellikle. Hikayede akıp gitmek istiyorum. Oyun açlığımı şuan switch ile gideriyorum.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
omrkcmn Doğrulandı
Reactions:

#8 Okunmamış mesaj gönderen omrkcmn Doğrulandı »

Bir haber, uncharted 5 geliştirilme aşamasındaymış. Nate'in kızı başrol.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
aknctn Doğrulandı
Reactions:

#9 Okunmamış mesaj gönderen aknctn Doğrulandı »

omrkcmn yazdı: 13 Ağu 2025 19:58 Bir haber, uncharted 5 geliştirilme aşamasındaymış. Nate'in kızı başrol.

Bu müthiş bir haber, Elinde kaynak vs biraz daha bilgi varsa Uncharted 5 ana konuyu açalım.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
omrkcmn Doğrulandı
Reactions:

#10 Okunmamış mesaj gönderen omrkcmn Doğrulandı »

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
omrkcmn Doğrulandı
Reactions:

#11 Okunmamış mesaj gönderen omrkcmn Doğrulandı »

Bu arada iki oyun geliştirmeleri beni korkutmuyor değil..teknik olarak ileri seviyedeler fakat bu aynı anda iki oyuna yansıyacak mı merak ediyorum

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
the_st_j
Reactions:
Cevaplar: 0
Has thanked: 15 time
Been thanked: 5 time

#12 Okunmamış mesaj gönderen the_st_j »

Oyu çağı bitecek modası geçecek desem inanır mısınız?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
paladindanse
Reactions:
Cevaplar: 0
Has thanked: 19 time
Been thanked: 26 time

#13 Okunmamış mesaj gönderen paladindanse »

Crimson Desert da Gamescom da tanıtım yapıcak ama çıkışı ertelendi Türkçe destek de olacaktı.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık

“Diğer” sayfasına dön