Adobe Programlarının Alternatifleri
Moderatör: aknctn
-
omrkcmn Verified
- Moderatör
- Articles: 0
- 5
- Teşekkür etti: 196 kez
Adobe yerine ne kullanılabilir? Adobe Photoshop yerine ne kullanılabilir? Adobe InDesign yerine ne kullanılır? Adobe Premier yerine ne kullanılır? Adobe Illustrator yerine ne kullanılabilir?
Son yıllarda, açık kaynak yazılımlar, kullanıcıların kapitalist sistemin baskılarından kurtulmasına yardımcı olan önemli bir araç olarak öne çıkıyor. Özellikle Adobe gibi yazılımların yüksek lisans ücretleri, birçok kullanıcıyı alternatif çözümler aramaya yönlendirdi. Ücretsiz ve açık kaynak kodlu yazılımlar, bu noktada devreye girerek, kullanıcıların aynı işlevleri özgür bir şekilde ve maliyetsiz olarak kullanmalarına olanak tanıyor.
Bu yazılımlar, sadece ekonomik bir rahatlama sağlamıyor; aynı zamanda, kullanıcıların yazılım üzerinde tam kontrol sahibi olmalarına da imkân veriyor. Açık kaynak yazılımlar, dijital üretim süreçlerine daha fazla katılım sağlanmasını teşvik ederken, teknolojik bağımsızlığı da destekliyor. Ayrıca, bilgiye erişimin demokratikleşmesi ve yazılım geliştirme süreçlerinde kolektif iş birliği kültürünün yaygınlaşması gibi önemli toplumsal kazanımlar elde ediliyor.
Aşağıda paylaştığım Github Repo'sunda ihtiyacınız olan Adobe alternatifini bulabilirsiniz. Ben birçoğunu kullanıyor ve aynı sonuçları alıyorum.
https://github.com/KenneyNL/Adobe-Alternatives
Son yıllarda, açık kaynak yazılımlar, kullanıcıların kapitalist sistemin baskılarından kurtulmasına yardımcı olan önemli bir araç olarak öne çıkıyor. Özellikle Adobe gibi yazılımların yüksek lisans ücretleri, birçok kullanıcıyı alternatif çözümler aramaya yönlendirdi. Ücretsiz ve açık kaynak kodlu yazılımlar, bu noktada devreye girerek, kullanıcıların aynı işlevleri özgür bir şekilde ve maliyetsiz olarak kullanmalarına olanak tanıyor.
Bu yazılımlar, sadece ekonomik bir rahatlama sağlamıyor; aynı zamanda, kullanıcıların yazılım üzerinde tam kontrol sahibi olmalarına da imkân veriyor. Açık kaynak yazılımlar, dijital üretim süreçlerine daha fazla katılım sağlanmasını teşvik ederken, teknolojik bağımsızlığı da destekliyor. Ayrıca, bilgiye erişimin demokratikleşmesi ve yazılım geliştirme süreçlerinde kolektif iş birliği kültürünün yaygınlaşması gibi önemli toplumsal kazanımlar elde ediliyor.
Aşağıda paylaştığım Github Repo'sunda ihtiyacınız olan Adobe alternatifini bulabilirsiniz. Ben birçoğunu kullanıyor ve aynı sonuçları alıyorum.
https://github.com/KenneyNL/Adobe-Alternatives
Etiketler:
Link: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Hide post links |
-
omrkcmn Verified
- Moderatör
- 5
- Teşekkür etti: 196 kez
Açık kaynak demek %100 güvenli demek. Kodunu açıp okuyabiliyorsun. Bir şey eklemek istiyorsan ekleyebiliyorsun vs
Hide post links |
-
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 6 kez
Illustrator benzeri vektörel çalışma için bir tek Inkscape ücretsiz. Türkçe dilde var diğerlerini bilmiyorum.
Hide post links |
-
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 6 kez
Olive de ücretsiz video düzenleyici Türkçe indirebilirsiniz. Adobe Premiere benzeri.
Hide post links |
-
aknctn Verified
- Moderatör
- 5
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 176 kez
Bunu indirdim fena durmuyor kurcalayacağım bir ara. Birde acrobat reader benzeri pdf düzenleyici indirdim Pdf24 teşekkürler @omrkcmn
Hide post links |
Adobe alternatifi olamazlar düzenleme yapılabilir ama alternatif asla.
Hide post links |