Neden Ambalajlı Süt?

Moderatör: aknctn

Mesaj
Yazar
Kullanıcı avatarı
teknofenomen
Verified
Site Admin
Makaleler: 0
Mesajlar: 136
Kayıt: 09 Nis 2019 11:24
5
Ruh hali:
Teşekkür etti: 5 kez
Teşekkür edildi: 15 kez
Türkiye

Neden Ambalajlı Süt?

#1 Okunmamış mesaj gönderen teknofenomen »


Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
omrkcmn
Verified
Moderatör
Makaleler: 0
Mesajlar: 652
Kayıt: 18 Nis 2019 00:19
5
Teşekkür etti: 189 kez
Teşekkür edildi: 130 kez
Türkiye

Re: Neden Ambalajlı Süt?

#2 Okunmamış mesaj gönderen omrkcmn »

Çağlar boyu insanoğlu sütü hep aynı yöntemle kullanmış, kaynatmış, sonra peynir yapmış, yağından yaralanmış. Peki endüstri sütü kaba koyunca ne olmuş? İnekten sağılan süt bir anda sağlıklız hale gelmiş. Kaynatmak zararlıymış. Aslında binlerce yıldır sütü insanoğlu boşa içmiş. Tıpkı binlerce yıl kullanılan tereyağının margarin için bir anda sağlıksız olması gibi. Yalnızca sanayi yöntemi sütü sağlıklı kılmış.

Konuya dönelim, güvenilir bir yer olmadıkça tabiki açık süt dediğimiz üründen şüphe etmek mantıklı.

Ben bu konularda kesinlikle ve kesinlikle ve kesinlikle Türk kaynaklara bakmam. Hiçbir elle tutulur br şey yok hüküm verirler. Konuyu yabancı kaynaklarda araştırdım kimse kaynatmak zararlıdır diye bir ibare belirtmemiş. Kaldı ki açık dediğimiz çiğ sütün kesinlikle kaynatılıp tüketilmesi tavsiye edilmiş. Bu şekilde besin değerinin kaybedilmediği gıda uzmanı birisi tarafından belirtlilmiş.

Bu içerik hangi verilere dayanılarak oluşturulmuş merak ediyorum açıkçası.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık

“Site Anasayfa Gönderileri” sayfasına dön