DUYURULAR!
  • Forumumuzda artık her mesajınızda görüntülenen profil bilgileri alanında, varsa Steam durumunuz da görüntülenebilecek! Detaylar için tıklayınız.
  • Artık profilinize hazır avatar galerisinden avatar resmi ekleyebilirsiniz. Nasıl yapılacağını öğrenmek için tıklayınız.
  • Yeni eklenen "Notlar" özelliğini kullanarak hesabınızda herhangi bir konuda kolaylıkla not tutabilirsiniz. Nasıl yapılacağını öğrenmek için tıklayınız.

Neden Ambalajlı Süt?

Kullanıcı avatarı
teknofenomen
Site Admin
Mesajlar: 135
Kayıt: 09 Nis 2019 11:24
Ruh hali:
Has thanked: 5 time
Been thanked: 10 time

Neden Ambalajlı Süt?

Mesaj gönderen teknofenomen »




Kullanıcı avatarı
omrkcmn
Moderatör
Mesajlar: 300
Kayıt: 18 Nis 2019 00:19
Has thanked: 91 time
Been thanked: 42 time

Re: Neden Ambalajlı Süt?

Mesaj gönderen omrkcmn »

Çağlar boyu insanoğlu sütü hep aynı yöntemle kullanmış, kaynatmış, sonra peynir yapmış, yağından yaralanmış. Peki endüstri sütü kaba koyunca ne olmuş? İnekten sağılan süt bir anda sağlıklız hale gelmiş. Kaynatmak zararlıymış. Aslında binlerce yıldır sütü insanoğlu boşa içmiş. Tıpkı binlerce yıl kullanılan tereyağının margarin için bir anda sağlıksız olması gibi. Yalnızca sanayi yöntemi sütü sağlıklı kılmış.

Konuya dönelim, güvenilir bir yer olmadıkça tabiki açık süt dediğimiz üründen şüphe etmek mantıklı.

Ben bu konularda kesinlikle ve kesinlikle ve kesinlikle Türk kaynaklara bakmam. Hiçbir elle tutulur br şey yok hüküm verirler. Konuyu yabancı kaynaklarda araştırdım kimse kaynatmak zararlıdır diye bir ibare belirtmemiş. Kaldı ki açık dediğimiz çiğ sütün kesinlikle kaynatılıp tüketilmesi tavsiye edilmiş. Bu şekilde besin değerinin kaybedilmediği gıda uzmanı birisi tarafından belirtlilmiş.

Bu içerik hangi verilere dayanılarak oluşturulmuş merak ediyorum açıkçası.



Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık

“Site Anasayfa Gönderileri” sayfasına dön