DUYURULAR!
- Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
- Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.
Linux Dual Boot Silme Sonrası Grub Hatası [Windows]
Moderatör: aknctn
Bu konuyu öne çıkaranlar: Semrush [Bot]
Bu konu 1 kez öne çıkarıldı
⬆️ Öne Çıkar
omrkcmn, 07 Haz 2020 13:41
Windows yanına Linux kurdunuz. Sonra işinizi görmedi silmek istediniz. Veya benim gibi iş görmeyen bir bilgisyara sahip olduğunuz için kullanamayıp sildiniz.
Bu iş için tabiki disk yönetiminden Linux kurulu olan bölümleri sildiniz diye düşünüyorum. Sonra bilgisayarı başlattınız aboww Windows boot etmiyor. Hemen Grub Önyükleyici nasıl silinir, Windows Dual Boot sonrası Grub hatası, Grub nasıl silinir windows gibi arama yapmaya başladınız. Güvenli boot vs kapatıp saatler sonunda Windowsa eriştiniz diye düşünüyorum.
Şimdi Grub lanetinden kurtulmanın yollarını yazayım.
Yönetici olarak Komut istemini açın. Sırasıyla şunları yazın;
Windows kurulu olan diski seçmeniz gerek. Bende 1 numaralı disktte windows kurulu.

Burada da System partition'nu seçilmeli.

Burada Ubuntu, kali ne kurduysanız onun ismini göreceksiniz.
Bilgisayarı yeniden başlatıyoruz. Bu kadar.
İşlem resimleri;

Bu iş için tabiki disk yönetiminden Linux kurulu olan bölümleri sildiniz diye düşünüyorum. Sonra bilgisayarı başlattınız aboww Windows boot etmiyor. Hemen Grub Önyükleyici nasıl silinir, Windows Dual Boot sonrası Grub hatası, Grub nasıl silinir windows gibi arama yapmaya başladınız. Güvenli boot vs kapatıp saatler sonunda Windowsa eriştiniz diye düşünüyorum.
Şimdi Grub lanetinden kurtulmanın yollarını yazayım.
Yönetici olarak Komut istemini açın. Sırasıyla şunları yazın;
Kod: Tümünü seç
diskpart
list disk

select disk 1
list partition

select partition 2
assign letter=x
exit
x: