DUYURULAR!
  • Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
  • Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.

WeChat'e Kayıt Olurken Dikkat Dolandırılmayın! WeChat Kayıt Sorunu

Android, IOS ve tüm mobil işletim sistemlerini destekleyen mobil uygulamalar

Moderatör: aknctn

Kullanıcı avatarı
aknctn
Makaleler: 0
Reactions:
Cevaplar: 3
Has thanked: 197 time
Been thanked: 284 time

WeChat'e Kayıt Olurken Dikkat Dolandırılmayın! WeChat Kayıt Sorunu

#1 Okunmamış mesaj gönderen aknctn »

Bu konuyu öne çıkaranlar: aknctn, Bing [Bot]
Bu konu 2 kez öne çıkarıldı ⬆️ Öne Çıkar
WeChat Kayıt Kod Tarama.png
WeChat Kayıt Sorunu.png

WeChat Kayıt Olurken Dikkat! QR Kod Taratma Dolandırıcılığı

Merhaba arkadaşlar,

Bugün başımdan geçen bir olayı paylaşarak herkesi uyarmak istiyorum. WeChat uygulamasına kayıt olmak istedim ama yeni sistemde QR kodumu taratmadan kayıt tamamlanmıyor. Uygulama, WeChat kullanan bir kişinin beni doğrulamasını istiyor.

Tanıdığım WeChat kullanan biri olmadığı için mecburen X (Twitter) üzerinden bu konuda paylaşım yaptım. Bir kullanıcı “yardımcı olabilirim” diyerek bana ulaştı. Önce her şey normal gibi görünüyordu, ancak sonra işler garipleşmeye başladı...

Benden şunları istedi:
  • Hangi ülkede yaşadığımı
  • Yaşımı
  • Ne iş yaptığımı
  • Tüm bunları “bir form doldurması gerektiği” bahanesiyle istediğini söyledi
Üstelik bu işlemi "şirket hesabı" üzerinden yapacağını belirtti. Bu da bana güven vermek için yapılmış sahte bir açıklama olabilir.

WeChat sisteminde QR kod taraması için böyle bilgilere ihtiyaç **YOKTUR**. Gerçek bir kullanıcı kodu tarar ve işlem tamamlanır. Sana sorular soran, kişisel bilgi isteyen, form bahanesiyle detay isteyen biri **yüksek ihtimalle dolandırıcıdır**.

⚠️ DİKKAT EDİN:
- QR kodunuzu tanımadığınız kişilere tarattırmadan önce iyi düşünün.
- Kesinlikle kişisel bilgi (ad, soyad, yaş, ülke, e-posta, telefon, kimlik fotoğrafı vs.) paylaşmayın.
- "Şirket hesabı", "form", "sadece küçük bilgi" gibi bahanelere KANMAYIN.
- Bilgilerinizi verdikten sonra daha fazlası istenebilir, sizi başka dolandırıcılıklara sürükleyebilirler.

WeChat hesabınızı kurmak için yalnızca güvendiğiniz, tanıdığınız bir kullanıcıya QR kodu tarattırın. X veya benzeri açık platformlarda bu tarz şeylere karşı çok dikkatli olun.

Umarım bu yazı birilerinin başına gelmeden önce faydalı olur.

Anahtar kelimeler: WeChat tarama nasıl yapılır? Kod okutma nasıl yapılıyor?, WeChat doğrulama nasıl yapılır?, WeChat kodu nedir? WeChat QR Code sorunu, WeChat QR kod, WeChat QR code verification, WeChat hesap bedava, WeChat kayıt olma 2024, WeChat hesap açma, WeChat kayıt olamıyorum, WeChat Web
Resim

Etiketler:
Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

“Mobil Uygulamalar” sayfasına dön