DUYURULAR!
  • Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
  • Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.

Tv de Altyazı Türkçe Karakter Sorunu

Moderatör: aknctn

Bu konuyu öne çıkaranlar: Bing [Bot], Semrush [Bot]
Bu konu 2 kez öne çıkarıldı ⬆️ Öne Çıkar
Kullanıcı avatarı
Makaleler: 0
Cevaplar: 0
Has thanked: 8 time

spy_di, 03 May 2022 14:26

Tv de Türkçe altyazı karakter sorunu yaşıyorum türkçe karakterlerin yerine tuhaf semboller çıkıyo bilgisayarda gom playerla açınca sorun yok ama usb ye atıp tv ye takınca türkçe harflerin yerine semboller çıkıyo altyazı tv de bozuluyo neden olur nasıl düzeltebilirim? yardım_edin
Resim
gönderen aknctn » 05 May 2022 21:32
Bu sorun bir kaç yöntemle çözülebiliyor.

Öncelikle
  • Televizyon ayarlarından altyazı dili Türkçe mi bunu kontrol edin
  • Altyazı dosyasına sağ tıklayarak "Birlikte aç" seçeneğinden "Not Defteri" ile açın,
    Hiç bir içeriğe dokunmadan "Dosya" sekmesinden "Farklı kaydet" seçeneğine tıklayın ve açılan ekranın alt kızmında bulunan seçeneklerde (resimdeki gibi) "ANSI" ve "UTF-8" seçeneklerinden her biriyle kaydederek deneyin. Bazen ANSI bazen de UTF-8 seçeneğinde bu sorun düzeliyor bizzat yaşadım.
Tv de Altyazı Türkçe Karakter Sorunu.jpg
Bu seçeneklerde de sorun devam ederse tekrar yazın.
Tam mesaja git
En son aknctn tarafından 03 May 2022 14:27 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Etiketler:
Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 3
Has thanked: 187 time
Been thanked: 283 time

aknctn, 05 May 2022 21:32

Öncelikle
  • Altyazı dosyasına sağ tıklayarak "Birlikte aç" seçeneğinden "Not Defteri" ile açın,
    Hiç bir içeriğe dokunmadan "Dosya" sekmesinden "Farklı kaydet" seçeneğine tıklayın ve açılan ekranın alt kızmında bulunan seçeneklerde (resimdeki gibi) "ANSI" ve "UTF-8" seçeneklerinden her biriyle kaydederek deneyin. Bazen ANSI bazen de UTF-8 seçeneğinde bu sorun düzeliyor bizzat yaşadım.
Tv de Altyazı Türkçe Karakter Sorunu.jpg (165.84 KiB) 4101 kere görüntülendi
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Kullanıcı avatarı
Cevaplar: 0
Has thanked: 8 time

spy_di, 10 May 2022 15:37

aknctn yazdı:
05 May 2022 21:32

Öncelikle

Hocam teşekkür ederim düzeldi 👏

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

“Altyazı ve Ses Dosyaları” sayfasına dön