DUYURULAR!
- Artık her mesajı (konu değil) ayrı ayrı Sık Kullanılanlara ekleyebilirsiniz. Ve herhangi bir konuya mesaj yazarken editör penceresi üzerinde bulunan Favori Mesajlar butonunda favladığınız mesajı seçebilirsiniz.
- Artık forum üyelerinin Portal'a ayrıca üye olmasına gerek kalmayacak. Forum kullanıcı adı ve şifresiyle portala giriş yapabileceksiniz. Şuan açıldı ancak geliştirmesi sürüyor.
Sakarya'ın İl Oluşunun 67. yılı - Sakarya'ın İl Oluşu
Moderatör: aknctn
Bu konu 0 kez öne çıkarıldı
⬆️ Öne Çıkar
TarihKaydı, 04 Ara 2021 12:48
Eskiden Kocaeli’ye bağlı bir ilçe olan Adapazarı 1954 yılının 17 Haziranında TBMM'de kabul edilen yasayla il oldu ve Sakarya adını aldı. İlk valisi de Mehmet Nazım Üner olmuştur.
Bu yıl Sakarya'nın il oluşunun 67. yılı.
Sakarya, 14 Ocak 2000'de çıkarılan 593 sayılı kararnameyle de büyük şehir oldu.
İlk Vali Mehmet Nazım Üner Sakarya’ya gelişini şöyle anlatmıştı “Sene 06 Aralık 1954, o günü hiç unutamam. Sakarya’nın ilk valisi olarak atandım. Sakarya halkı beni karşılamak için Düzce’ye kadar gelmişlerdi. Bize Adapazarı’na kadar eşlik ettiler. Adapazarı halkının coşkulu karşılamaları beni ve arkadaşlarımı çok etkilemiştir. Bu coşku içerisinde 6 sene Sayın Sakarya halkına hizmet verdim. Bu 6 yıl içerisinde Sakarya büyük değişim yaşamış ve büyük gelişme kaydedilmiştir. Sakarya halkının en küçüğünden en büyüğüne kadar hepsinin gözlerinden öpüyor ve hepsini kutluyorum. Daha nice senelere...”
Bu yıl Sakarya'nın il oluşunun 67. yılı.
Sakarya, 14 Ocak 2000'de çıkarılan 593 sayılı kararnameyle de büyük şehir oldu.
İlk Vali Mehmet Nazım Üner Sakarya’ya gelişini şöyle anlatmıştı “Sene 06 Aralık 1954, o günü hiç unutamam. Sakarya’nın ilk valisi olarak atandım. Sakarya halkı beni karşılamak için Düzce’ye kadar gelmişlerdi. Bize Adapazarı’na kadar eşlik ettiler. Adapazarı halkının coşkulu karşılamaları beni ve arkadaşlarımı çok etkilemiştir. Bu coşku içerisinde 6 sene Sayın Sakarya halkına hizmet verdim. Bu 6 yıl içerisinde Sakarya büyük değişim yaşamış ve büyük gelişme kaydedilmiştir. Sakarya halkının en küçüğünden en büyüğüne kadar hepsinin gözlerinden öpüyor ve hepsini kutluyorum. Daha nice senelere...”
Link: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Hide post links |