TurkNet Forum Ana Konu | TurkNet Nasıl? Sorun Yaşanıyor Mu?
Moderatör: aknctn
-
aknctn Verified
- Moderatör
- Articles: 0
- 5
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 176 kez
TurkNet Yorum, TurkNet Kullanıcı Deneyimleri, TurkNet Şikayet
Uzun bir süre Superonline kullandıktan sonra tarife yenileme dönemi yaklaşınca fiyat pahalılığından araştırmaya girdim. Uzun bir süredir ve önceki dönemlerde de tarife yenilemelerde de TurkNet'i merak ediyordum araştırıp bakınmıştım ama kararsız kalıp geçiş yapmamıştım. Olumsuz yorumlar caydırdı ama bu yorumlar diğer servis sağlayıcılar içinde mevcut. Elbette Turkcell gibi büyük bir firmanın da TurkNet kadar şikayeti olmaz. Ama uygun fiyata vaat edilen yüksek hızlar veriliyorsa bazı kusurlar ya da arada yaşanabilecek problemler göz ardı edilebilir diye düşündüm ve bu sefer TurkNet'i denemek istedim.
TurkNet reklamlarında Gigafiber 1.000 Mbps'e kadar hızın 499 TL'ye verildiğini gördüm. Abonelikten sonra bu fiyat 350 TL gibi bir tutara düşüyor, bağlantı ücreti yok, 2.500 TL'ye kadar da diğer operatörden cayma bedelini de karşılıyor.
İnternet üzerinden başvuru yaparak müsait olduğum tarihi seçip randevu gününü belirledim. Mesela bu da şikayet konularından biriydi yapılan yorumlarda 1 hafta oldu hala gelen giden olmadığı yazılıyordu. Geciktirmeden zamanında geldiler.
Aşağıdan cam elyaf fiber kablo çekildi. ZTE marka wifi 6 destekli modem bağlandı.
Görseldeki gibi modem bağlantısı yapıldı ve kullanıma başladım. İlk 24 saat hızda dalgalanma olabileceği söylendi. Yaptığım internet hız testinde download hızı 680-700 mbps'e kadar, upload hızı ise 800 mbps ve biraz üzerini gördü. Upload'ın hızının daha yüksek olması ilginç geldi. Hız testini kablosuz olarak wifi bağlantısıyla yaptım. Kabloyla yapılsa biraz daha yüksek olurdu. Arada bu testi kablolu ve kablosuz olarak deneyerek yorumlar kısmında ekran görüntüsüyle sonuçları paylaşıcam. Açıkçası ben 600-700 mbps hıza razıyım zaten reklamlarda dikkat ederseniz 1.000 mbps denmiyor 1.000 mbps'ye kadar olduğu belirtiliyor.
TurkNet Türk Telekom'un mu? TurkNet hangi altyapıyı kullanıyor gibi sorular pek çok yerde sorulmuş. Öğrendiğim kadarıyla Türk Telekom altyapısını kullanıyor. Türk Telekom'un değil. 1996'da kurulmuş Netone Telekom A.Ş.'ye ait.
Yorumlarınızı, sorularınızı varsa şikayetlerinizi veya tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ekleme: Belirli aralıklar hız testi ekran görüntülerini yorumlarda paylaşıyorum.
TurkNet Bağlattım Deneyimlerimi Paylaşıyorum
Uzun bir süre Superonline kullandıktan sonra tarife yenileme dönemi yaklaşınca fiyat pahalılığından araştırmaya girdim. Uzun bir süredir ve önceki dönemlerde de tarife yenilemelerde de TurkNet'i merak ediyordum araştırıp bakınmıştım ama kararsız kalıp geçiş yapmamıştım. Olumsuz yorumlar caydırdı ama bu yorumlar diğer servis sağlayıcılar içinde mevcut. Elbette Turkcell gibi büyük bir firmanın da TurkNet kadar şikayeti olmaz. Ama uygun fiyata vaat edilen yüksek hızlar veriliyorsa bazı kusurlar ya da arada yaşanabilecek problemler göz ardı edilebilir diye düşündüm ve bu sefer TurkNet'i denemek istedim.
TurkNet reklamlarında Gigafiber 1.000 Mbps'e kadar hızın 499 TL'ye verildiğini gördüm. Abonelikten sonra bu fiyat 350 TL gibi bir tutara düşüyor, bağlantı ücreti yok, 2.500 TL'ye kadar da diğer operatörden cayma bedelini de karşılıyor.
İnternet üzerinden başvuru yaparak müsait olduğum tarihi seçip randevu gününü belirledim. Mesela bu da şikayet konularından biriydi yapılan yorumlarda 1 hafta oldu hala gelen giden olmadığı yazılıyordu. Geciktirmeden zamanında geldiler.
Aşağıdan cam elyaf fiber kablo çekildi. ZTE marka wifi 6 destekli modem bağlandı.
Görseldeki gibi modem bağlantısı yapıldı ve kullanıma başladım. İlk 24 saat hızda dalgalanma olabileceği söylendi. Yaptığım internet hız testinde download hızı 680-700 mbps'e kadar, upload hızı ise 800 mbps ve biraz üzerini gördü. Upload'ın hızının daha yüksek olması ilginç geldi. Hız testini kablosuz olarak wifi bağlantısıyla yaptım. Kabloyla yapılsa biraz daha yüksek olurdu. Arada bu testi kablolu ve kablosuz olarak deneyerek yorumlar kısmında ekran görüntüsüyle sonuçları paylaşıcam. Açıkçası ben 600-700 mbps hıza razıyım zaten reklamlarda dikkat ederseniz 1.000 mbps denmiyor 1.000 mbps'ye kadar olduğu belirtiliyor.
TurkNet Türk Telekom'un mu? TurkNet hangi altyapıyı kullanıyor gibi sorular pek çok yerde sorulmuş. Öğrendiğim kadarıyla Türk Telekom altyapısını kullanıyor. Türk Telekom'un değil. 1996'da kurulmuş Netone Telekom A.Ş.'ye ait.
Yorumlarınızı, sorularınızı varsa şikayetlerinizi veya tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ekleme: Belirli aralıklar hız testi ekran görüntülerini yorumlarda paylaşıyorum.
Etiketler:
Link: | |
BBcode: | |
HTML: | |
Hide post links |
-
aknctn Verified
- Moderatör
- 5
- Ruh hali:
Bir gün sonra iki farklı siteden kablo bağlayarak test ettim sonuçlar aşağıda. Testi yaparken bir Tv ve iki telefon Wifi'den bağlıydı.
Hide post links |
- Morty
- 4
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 43 kez
Arkadaşım kullanıyor memnun olumsuz yorumlar bana trolleme gibi geliyor benim kontrat bitimine 6 ay kaldı düşünüyorum
Hide post links |
- siyah.jack
- Moderatör
- 4
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 19 kez
Küçük olan kutu ne hocam niye 2 tane modem var?
Hide post links |
-
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 6 kez
Bulaşmayın!!
Hide post links |
- the_st_j
- 5
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 10 kez
Mesele sorun çıkması değil muhatap ilgi alaka olmaması bulunmaması sorun hepsinde çıkar aradığında ulaşabiliyorsan hemen geliyorlarsa çözüyorlar sorun yok.
Hide post links |
- SalihBilir
- 1
- Teşekkür etti: 1 kez
Kaça patladı düşük hızlar ne kadar
Hide post links |
-
aknctn Verified
- Moderatör
- 5
- Ruh hali:
iPad Air ile Wi-Fi üzerinden bir test daha yaptım. Tv ve iki telefon daha wifi’den bağlıydı.
Hide post links |
-
aknctn Verified
- Moderatör
- 5
- Ruh hali:
Gpon, bildiğim kadarıyla gelen fiberi modem bağlantısına uygun hale getiriyor ve bağlantıyı sabitliyor.
Hide post links |
-
aknctn Verified
- Moderatör
- 5
- Ruh hali:
Ölçüp paylaşıyonuz ama istikrar önemli sürekli 680 le 1000 mbps arasındaysa denenir değer 600 altına düşüyorsa bi anlamı kalmıyor.
Hide post links |
-
omrkcmn Verified
- Moderatör
- 5
- Teşekkür etti: 196 kez
Artık kafayı sıyıracağım. Tüm mahalle fiber istiyoruz adamlar kablo çekmiyor. Şehrin göbeğindeyiz kardeşim. Köyümde bile fiber var. Kafayı yersin. 80 mbit ile takılıp hızlı diyorum adam aynı parayı ödeyip 900 mbit alıyor. Kafayı yiyeceğim artık bu ülkede.
Hide post links |
-
aknctn Verified
- Moderatör
- 5
- Ruh hali:
Bu konuyu ben de anlamadım bazı merkezi yerlerde yokken hiç umulmadık yerlerde var ilginç.
Hide post links |
-
aknctn Verified
- Moderatör
- 5
- Ruh hali:
Bugün yaptığım test. Wifi üzerinden bağlı ve TV + telefon daha bağlı.
Hide post links |
-
- 2
- Ruh hali:
- Teşekkür etti: 10 kez
Sabit fiyat yok zam şikayeti var
Hide post links |