Otomatik Golf 4 Şanzıman Kalibrasyonu - Otomatik Şanzıman Kalibrasyonu

Sorunun ne olduğu konusunda tam olarak emin değilseniz konunuzu burada açın. Tartışmalarla netleştikçe ilgili kategoriye taşıyalım.

Moderatör: aknctn

Mesaj
Yazar
Kullanıcı avatarı
aknctn
Verified
Moderatör
Makaleler: 0
Mesajlar: 789
Kayıt: 09 Nis 2019 13:53
Cevaplar: 2
5
Ruh hali:
Teşekkür etti: 165 kez
Teşekkür edildi: 238 kez
Türkiye

Otomatik Golf 4 Şanzıman Kalibrasyonu - Otomatik Şanzıman Kalibrasyonu

#1 Okunmamış mesaj gönderen aknctn »

Otomatik şanzıman kalibrasyonunu kendiniz yapabilirsiniz evet basit ancak ben bunu ve önemi bilmiyordum. Öncelikle araç eski, belki piyasada da azaldı kime lazım olur ki diyebilirsiniz ancak forumlar bilginin ve deneyimin arşividir. Bugün bana lazım olabildiyse yarın bi başkasına lazım olması imkansız değil.

Araç Otomatik 2001 Model Golf 4. Şanzıman da 4 vites. Vites geçişleri hissediliyordu kalkışları biraz sertti aynı zamanda vitesler devirsiz düşüp yükseliyordu. Nedendir derken otomatik şanzıman kalibrasyonu olduğunu öğrendim ve bunu yapmanın iki yolu var.

1. Otomatik şanzıman kalibrasyon yöntemi aracı bilgisayara bağlayarak yapmak; bunda bilgisayardan şanzıman temel ayarlarının 000 grubuna girerek temel ayarları başlattıktan sonra gaz pedalına sonuna kadar basın ve 5 saniye basılı tutun ardından temel ayardan çıkın ve gaz pedalını bırakın.

2. Yöntem bilgisayarsız ve herkesin yapabileceği bir otomatik şanzıman kalibrasyon yöntemi; kontağı açın ardından gaz pedalına ayağınızı 10 saniye boyunca sonuna kadar basılı tutun. Ayağınızı basılı tutarken 10 saniye sonra kontağı kapatın. Kontağı kapatmadan ayağınızı gaz pedalından çekmeyin kapattıktan sonra çekin. Kontak kapalı ayağınızı gaz pedalından çektiniz kontağı tekrar açın ve 5 dakika bekleyin sonrasında aracı çalıştırabilirsiniz.

1. otomatik şanzıman kalibrasyon yöntemini ben denemedim ancak 2. yöntemi denedim ve olumlu sonuç aldım. Kalkış ve vites geçişleri baya yumuşadı. Burada önemli olan aracınızın boğazkelebeği kalibrasyonun yapılmış olması ve şanzımanla ilgili herhangi bir hata kodu vermiyor olması. Veriyorsa kalibrasyon yapmadan önce hata kodlarını sıfırlamanız gerekir.

Bu kalibrasyon yöntemi Golf 4, VW Bora ve Octavia gibi modeller için geçerlidir. Bu araçlar 4 ileri şanzımana sahip.
Resim

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
omrkcmn
Verified
Moderatör
Makaleler: 0
Mesajlar: 652
Kayıt: 18 Nis 2019 00:19
5
Teşekkür etti: 189 kez
Teşekkür edildi: 130 kez
Türkiye

Re: Otomatik Golf 4 Şanzıman Kalibrasyonu - Otomatik Şanzıman Kalibrasyonu

#2 Okunmamış mesaj gönderen omrkcmn »

İlgili başlıkta güzel bir konu.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık

“Genel Araç Teknik Bilgi, Danışma, Arıza ve Yaşanan Sorunlar” sayfasına dön