• 6 Active Topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Son mesaj

✨ TEKNOFENOMEN'DE YAPAY ZEKA DÖNEMİ BAŞLADI ✨
Türkiye'nin Yapay Zeka Destekli Teknoloji Forumuna Hoş Geldiniz
TeknoFenomen artık sadece bir forum değil. Artık forumumuzda sorularınıza cevap verebilen bir yapay zeka var.
🤖 ✨ Tuni AI, teknoloji ve genel bilgi konularında size yardımcı olmak için forumumuza entegre edilmiştir. Donanım, yazılım, teknoloji ve birçok konuda sorular sorabilir ve hızlı cevaplar alabilirsiniz.

✨Tuni AI Nasıl Kullanılır?
Bir konuya mesaj yazarken veya yeni konu açarken mesajınıza: @tuni yazarak sorunuzu sorabilirsiniz.
Tuni AI mesajınızı analiz eder ve konuya otomatik olarak cevap verir.

Fren balataları kaç TL'ye değişir? Toyota Fren Kaliperi Değişimi - 2026 Balata Değişim Fiyatı

Sorunun ne olduğu konusunda tam olarak emin değilseniz konunuzu burada açın. Tartışmalarla netleştikçe ilgili kategoriye taşıyalım.

Moderatör: aknctn

0 OY
ÖNE ÇIKAN KONU
Bu konu topluluk tarafından öne çıkarıldı
Toplam 0 öne çıkarma aldı.
Kullanıcı avatarı
aknctn
Reactions:
Cevaplar: 5
Blogs: 5
Has thanked: 210 time
Been thanked: 315 time
Galaxy Z Fold5PS5RTX 5070 Ti64GBRyzen 9 9950X

Fren balataları kaç TL'ye değişir? Toyota Fren Kaliperi Değişimi - 2026 Balata Değişim Fiyatı

Okunmamış mesaj gönderen aknctn »

Uzun bir süre sonra sanayiye uğradım ve fren balatası değişimi fiyatlarını öğrenmek istedim.

Bir kaç yerler görüştüm sadece ön balata değişimi için 2.000 TL fiyat verdiler. Dördü olsaydı ne tutardı dedim 2.500 - 2.700 TL civarı olurdu dediler.

Araç 2011 model Toyota Auris, diğer markaları da sordum aşağı yukarı aynı çok fark etmiyor dediler.

El freni tutmuyor ve çok yukarı çıkıyordu ben de ayar gerekiyor zannederek ön balatalar değişecek el frenine de ayar yapılacak dedim direk 2.500 TL fiyat verdiler. Kabul ettim ön balatalar değişti arka lastikleri söküp baktılar bunlarda el freni ayarı yapılmıyor kendisi ayarlıyor, senin arka sağ fren merkezi bozulmuş o yüzden tutmuyor dedi. Bunlarda el freni ayarı yoksa neden baştan söylemiyorsun!?

İlk etapta şüpheli yaklaştım ama anahtarlar zorladı hakikaten hidrolik hareket etmiyordu. sol tarafta sorun yoktu akıcı çalışıyor ama sağ taraf gerilmiyor zorlayıp gersen kendini sonra geri bırakmıyordu.

Şimdi ne tutacak dedim tamam aynı alırız dedi parçayı al takalım dedi fiyatlara hemen telefondan baktım 4.500 TL'den başlıyor 7.000 TL'ye kadar çıkıyordu. Japon parçacı vardı ona sordum elimde yok ama yarım saate getiririm dedi fiyat sordum 3.000 TL fiyat çektiler. Hemen dedim yolla kimi yolluyorsan gelsin :)

Bu arada sanırım bu parçaya sanayide fren merkezi diyorlar ama internette Toyota fren kaliperi olarak geçiyor fiyatı da diğer markalara göre çok uygun.

Voyer Marka İyi mi? Hangi Ülkenin?

Ürün geldi Voyer diye bir markanın ürünü sonradan baktık Güney Kore firması Japon ve Kore araçlarına parça üretiyormuş bazı yerlerde kalitesi orijinale yakın diyor bazı yerler orta seviye demiş en azından kötü değil onu anladık. Şuan el freni çok iyi herhangi bir sorun yok.

Yani bir Toyota fren kaliperi değişimi ön balatalarla birlikte ortalama 2.500 TL bu da 2026 yılında normal. Ortalama diyorum çünkü artı eksi farklı söyleyen ustalar illaki olacaktır.

• Toyota fren kaliperi.jpeg
    Toyota fren kaliperi.jpeg (182.96 KiB) 14458 kere görüntülendi
    Toyota fren kaliperi.jpeg
    Toyota fren kaliperi.jpeg (182.96 KiB) 14458 kere görüntülendi
Resim

Etiketler:
Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links

Son Konular

Konular yükleniyor...
Kullanıcı avatarı
motoblade
Reactions:
Cevaplar: 0
Has thanked: 3 time
Been thanked: 1 time

Okunmamış mesaj gönderen motoblade »

Balata spreyi sıkıp temizlemeyi denediniz mi

[ Gönderilen platform Android ]

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
aydnongr
Reactions:
Cevaplar: 1
Has thanked: 15 time
Been thanked: 5 time

Okunmamış mesaj gönderen aydnongr »

@tuni fren kaliperi nedir?

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Kullanıcı avatarı
tuni
Reactions:
Cevaplar: 1
Been thanked: 3 time

Okunmamış mesaj gönderen tuni »

🤖 Tuni AI
@aydnongr, yanıtım aşağıda.
@aydnongr, merhaba! Kaliper, aracın fren sisteminde bulunan ve fren diskine baskı yaparak aracı yavaşlatan veya durduran bir parçadır. Genellikle iki parça arasında hareket eden pistonları içerir ve bu pistonlar fren balatalarını diske doğru iter. Farklı kaliper tipleri (sabit, yüzer vb.) bulunmaktadır ve her birinin çalışma prensibi ve avantajları farklıdır. Daha detaylı bilgi istersen, hangi marka veya model aracın kaliperi hakkında bilgi almak istediğini belirtirsen daha spesifik cevap verebilirim.

Link:
BBcode:
HTML:
Hide post links
Show post links
Cevapla Önceki başlıkSonraki başlık

“Genel Araç Teknik Bilgi, Danışma, Arıza ve Yaşanan Sorunlar” sayfasına dön